Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Pesto spaghetti met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen:
ongeveer 175 gram AH biologische volkoren spaghetti
125 gram (kastanje) champignons
100 gram verse bladspinazie
50 gram rucola
60 gram (half bakje) AH creme fraiche light
30 gram Grand Italia pesto alla Genovese
paar teentjes knoflook
paar pijnboompitjes
1 rode ui
Olijfolie

Bereidingswijze:
Zet een kookpan water op je kookplaat voor de spaghetti en breng deze aan de kook. Ondertussen pers je de teentjes knoflook fijn en doe je deze met wat olijfolie in een wokpan. Ik gebruik hiervoor echte italiaanse truffelolie die ik afgelopen zomer heb gekregen als souvenir van een collega (dit is echt heerlijke truffelolie), maar iedere andere olijfolie werkt natuurlijk ook prima. Snijd de rode ui in kleine stukjes en doe dit in de wok.

Zodra het water in de andere pan kookt kun je de spaghetti toevoegen. Ondertussen begin je met het bereiden van de saus: start met het bakken van de ui, knoflook en spinazie. Als de spinazie geslonken is kun je de champignons toevoegen, voeg indien nodig nog wat olijfolie toe, zodat je de champignons meebakt. Voeg de pesto toe: dit zijn circa vier/vijf theelepeltjes en hierna het halve bakje creme fraiche. Roer de saus goed door zodat alle ingrediënten goed door elkaar mengen.

Giet de spaghetti af zodra deze gaar is. Dit kun je checken door te proeven *duh*… Voeg de spaghetti toe aan de pestosaus en roer dit geheel nog eens goed door. Ikzelf houd ervan om ook een deel van de rucola hierbij te voegen, je kunt ook alle rucola gebruiken voor op de spaghetti als je dit lekkerder vindt.

Yes, de spaghetti is bijna klaar, garneer af met wat pijnboompitjes en rucola: smakelijk eten!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *