Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

review herfstmenu restaurant Roots met link naar pre-christmas menu

Vorig weekend ben ik gaan dineren bij Restaurant Roots in Rotterdam. Dit restaurant ligt naast het Hilton hotel en ik was hier al eens eerder geweest tijdens een event. Het restaurant is stijlvol ingericht en er heerst een rustige fijne ambiance. Bij binnenkomst worden de jassen aangenomen en worden we begeleid naar een tafeltje aan het raam. We ontvangen de menukaart en krijgen alvast een fles water op tafel.

We beginnen met een mandje brood dat al snel na binnenkomst wordt geserveerd. Het is lekker krokant en komt echt net uit de oven. We besluiten om voor een driegangen diner te gaan met bijpassend wijnarrangement. Op de menukaart staan diverse gerechten met mooie ingrediënten. Ook is er voor ieder wat wils: er zijn vlees, vis en vegetarische opties. Restaurant Roots werkt met seizoensgebonden producten en dit zie je dan ook terug op de menukaart bij ieder gerecht.

Als voorgerecht krijg ik de Peterseliewortel geserveerd: dit is een gerecht met puree van truffelaardappel met sperzieboon, knolselderij en een gepocheerd eitje. De combinatie van al deze ingrediënten maken dat dit voorgerechtje geweldig smaakt en toch ook een bite heeft door het gepocheerd eitje met een krokantje. Mijn tafelgast gaat voor de zoete aardappelsoep ,van het dagmenu, welke vol en romig is qua smaak.

Voor het hoofdgerecht arriveert de serveerster eerst met een kar aan tafel, ze gaat de Steak tartaar voor mijn tafelgast vers bereiden. Ze bereidt deze in een kom met alle ingrediënten en vraagt daarbij aan mijn tafelgast of de smaak naar wens is. Zodra de Steak tartaar klaar is wordt dit bord op tafel gezet en worden de overige (bij)gerechten hierbij geserveerd: heerlijke Frietboutique friet, een salade en voor mij de Boekweit.

Het ‘Boekweit’ gerecht bestaat uit een gevulde boekweit pannenkoek gevuld met bloemkool, spinazie en paddenstoeltjes. Vooraf wist ik eigenlijk niet goed wat ik van dit gerecht kon verwachten want er stond niet bij dat dit een hartige pannenkoek zou zijn en ik liet mij verrassen. Ik was positief verrast: het is een heerlijk gevuld gerecht met lekkere groenten. De Steak tartaar van mijn tafelgast is naar wens op smaak gemaakt en smaakt dus erg goed. De verse friet van de Frietboutique is ook lekker knapperig.

Nadat we het hoofdgerecht hebben gegeten lassen we een korte pauze in, we zitten aan het raam en het is leuk om een beetje naar buiten te staren waar winkelend publiek langs loopt. Als afsluiter van dit diner wordt het dessert geserveerd: een appeltaartje met kaneel roomijs en gezouten karamel voor mijn tafelgast en voor mij het kaasplankje met peren chutney. Het appeltaartje is een echt herfstdessert en smaakt lekker. Het kaasplankje bevat een selectie aan verschillende kazen en als kaasliefhebber ben ik weg van al deze kaasjes. Het is een perfecte afsluiter van dit diner.

Nog een leuk nieuwtje is dat restaurant Roots vanaf 8 december het pre-christmas menu serveert waarbij het restaurant inspeelt op de kerstsfeer die in de stad Rotterdam dan heerst met alle leuke kerstverlichting en versiering in de binnenstad. Het (pre) kerstmenu kun je inzien door te klikken op deze link:
en_RTMHITW_Roots-FestiveSeason_10-18

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *