Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

SWEET POTATO ART

Vandaag een recept met zoete aardappel in de hoofdrol. Dit recept is van Bobbie Schipper van https://www.instagram.com/soupel/ Bobbie Schipper heeft een passie voor voeding, kokkerellen, sport en het leven. Daarnaast houdt ze ook van eten, shoppen en gezelligheid. Met haar achtergrond als NSCA certified personal trainer, afgestudeerd diëtist en orthomoleculair therapeut staat ze altijd voor je klaar mocht je advies willen inwinnen over gezonde voeding/sporten. Neem ook eens een kijkje op haar website https://soupel.nl voor meer inspiratie en recepten.

De zoete aardappel, een ware rage deze tijd. Waar de Nederlandse huishoudens voorheen alleen nog maar een normale aardappel serveerden wordt die nu steeds vaker vervangen voor een zoete aardappel. Zelfs in een stampot. Ja stampot met zoete aardappel! Veel lekkerder dan met gewone aardappelen als je het mij vraagt. Maar heb je wel eens nagedacht over de zoete aardappel als vervanger voor brood? Nee? Dan bij deze! Aangenaam!

Voordat we de tips en tricks weggeven voor deze SWEET POTATO ART, nemen we eerst even de gezondheidsvoordelen met je door van de zoete aardappel:

Vitamine A; is onder andere goed voor de huid, bloedvaten en ogen
Vitamine B6; o.a. belangrijk bij vorming van enzymen en hormonen
Kalium; is o.a. essentieel voor de overdracht van zenuwimpulsen naar de hersen
Vezels; belangrijk voor een goede werking van de darm
Antioxidanten; vangen vrije radicalen, dus kleine beschermertjes!
Zo nu je weet dat er een hoop goeie stofjes in deze oranje rakker zitten is het tijd om het geheim te verklappen voor de perfecte: SWEET POTATO ART.

Wat heb je nodig?

1 (grote) zoete aardappel
het gewenste beleg naar keuze
En… een broodrooster! Yes een broodrooster is het grote geheim voor deze lekkere zoete aardappel toast.

Hoe maak je de SWEET POTATO ART?

– Je snijdt de zoete aardappel in plakken van ongeveer een centimeter. Doe deze in de broodrooster, die je op de hoogste stand zet. Dit herhaal je dan 2, 3 misschien 4 keer. Ligt aan je broodrooster. Bekijk je zoete aardappel plak ook eventjes en aan de hand daarvan duw je hem wel of niet nog een keer naar beneden!

– Hierna is het de beurt aan jouw met je favoriete ingrediënten of laat je fantasie met je aan de haal gaan en verras jezelf! Niets is gek. Ik gok dat het (bijna) allemaal lekker is.

Voor welke ingrediënten ik heb gekozen?

Avocado met een gebakken eitje
Pindakaas met banaan en chiazaadjes
Hüttenkäse kwark met granola en blauwe besjes
En chocopasta met frambozen
ECHT SMULLEN, GELOOF ME! Laat jij me jouw creaties zien?

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *