Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Veggie lasagne met spinazie, Quorn gehakt en Bettine geitenkaas

Ingrediënten voor 3 personen:
175 gram Quorn gehakt
1 pak (volkoren) lasagnebladen
150 gram verse bladspinazie
100 gram rucola
175 gram champignons
700 gram tomatenpuree
1 (gele) paprika
1 (rode) ui
1 a 2 verse tomaten
100 gram geraspte kaas
Bettine gerijpte geitenkaas rol
eventueel een pepertje en een teentje knoflook

Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de ui, paprika, tomaat en eventueel de peper en knoflook. Als je werkt met een voorverwarmde oven verwarm deze dan vast voor op 180 graden. Zet de groenten vast klaar in schaaltjes zodat je dit makkelijk kan toevoegen tijdens het koken van de pastasaus.

Zet een grote wokpan op je kookplaat en begin met het bakken dan het Quorn gehakt, voeg hier alvast de ui (en evt. knoflook & peper) aan toe en bak het mee. Hierna begin je met het langzaam toevoegen van de spinazie. Als de spinazie geslonken is kan je de champignons mee gaan bakken en voeg hierna ook de (gele) paprika en tomaat toe. Als laatste stap voor de pastasaus voeg je de tomatenpuree toe. Roer de saus goed door en zet daarna de kookplaat uit.

Je kunt nu starten met het opbouwen van de lasagne: spray voor je begint nog even je lasagneschaal in met olijfolie zodat de lasagne er straks goed uit te scheppen is. Begin met een laag pastasaus, daarna een laagje lasagnebladen, dit herhaal je twee maal en daarna doe je de geraspte kaas erover en een aantal plakken Bettine geitenkaas. Dan kan je er nog wat oregano overheen strooien en dan kan de lasagne 40 minuten de oven in op 180 minuten. Heb je de oven al voorverwarmd houd dan 30 minuten aan op 180 graden. Heeft de oven zijn werk gedaan, schep dan een derde van de lasagne op je bord en garneer het af met wat rucola. Smakelijk eten!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *