Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Heerlijke burgers eten bij Burger Club Nieuwe Binnenweg

Via Instagram kreeg ik een uitnodiging om eens te komen eten bij Burger Club aan de Nieuwe Binnenweg 139A. Ik woon hier letterlijk bijna om de hoek en vond het super leuk dat ze mij deze uitnodiging stuurden. Burger Club zit op een leuke plek iets buiten het drukke centrum en heeft een heel leuk nieuw terras met heaters. Als het wat kouder is dan liggen er ook warme fleecedekens en binnenkort komt er een overkapping waardoor het hele terras warmer blijft. Het is ook een erg leuk plekje om een drankje te doen, zo hebben ze bijvoorbeeld ook diverse soorten: gin-tonics, wijnen en bier op de kaart.

We nemen plaats op het terras en de menukaart wordt gebracht. Uiteraard staan er op het menu hamburgers, je hebt hierbij de keuze uit: MRIJ 180 gram, Iberico 180 gram en Waggu 150 gram. Je kunt allerlei toppings toevoegen en er zijn verschillende sausjes voor bij de friet. Voor de vegetariërs/vegans onder ons is er een burger beschikbaar: The Dutch Weed Burger, dit is een 100% plantaardige burger met zeewier als smaakmaker. Er zit weedsaus op en Hollandse zeesla. Verder staan er nog een aantal salades op het menu, hier ben ik ook benieuwd naar en je hebt ook de mogelijkheid om een Naked Burger te bestellen: dit is een burger zonder brood.

Mijn keuze is snel gemaakt en die van mijn eetmaatje ook, we kunnen bestellen. Als drankje nemen we cola light en ice tea. We zitten heerlijk op het terras en genieten van een rustig momentje buiten na onze werkdag. Er komen allerlei mensen voorbij komen, de Nieuwe Binnenweg is een levendige plek waar vanalles voorbij komt en gebeurt. We spreken kort met de eigenaresse Nanet en krijgen al snel de burgers geserveerd.

Mijn eetmaatje koos de Dirty Burger, dit een burger met creamcheese, sla, rode ui, pancetta, Irisch cheddar, vleestomaat, augurk, spiegelei, ketchup en mosterd met daarbij friet met wasabimayonaise. Ik ging voor The Dutch Weed Burger met friet en truffelmayonaise. Ze smaakten allebei heerlijk. De Dirty Burger is een rijkelijk belegde burger waarbij knoeien geen uitzondering is. De burger is goed sappig en perfect gegaard: medium rare. The Dutch Weed Burger met als extra topping rode uit smaakte goed. De tekstuur van de burger lijkt ontzettend op die van een echter burger, ik zou deze niet kunnen onderscheiden. De weedsaus die op de burger zit heeft een spicy bite, die ik wel waardeer. De truffelmayonaise die ik bij de friet heb besteld is echt goddelijk.

Na deze maaltijd zitten we aardig vol, maar wat zijn het lekkere burgers bij Burger Club! We vinden de locatie aan de Nieuwe Binnenweg en het terras ook erg leuk. Enige minpuntje is dat er maar een burger op het menu staat voor de vegetariërs/vegans. Nanet heeft wel aangegeven dat ze alleen echt kwalitatieve goede burgers op het menu wil waarvan ze qua smaak en kwaliteit helemaal overtuigd is dus wie weet dat er in de toekomst nog opties bij komen. Wil je een smaakvolle (vegan) burger ga dan eens eten bij Burger Club!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *