Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Dineren bij Brasserie Heerlijk in Hilligersberg zuid

Eigenaar Lieven nodigde mij en mijn vriend uit om te komen dineren bij Brasserie Heerlijk in het Kleiwegkwartier (Hilligersberg zuid). Aangezien dit onze oude buurt betreft en we hier warme herinneringen aan hebben zeggen we hier zeker geen nee tegen. Op een nazomerse dag fietsten we naar het Kleiwegkwartier en kan ik plaatsnemen op het terras van Brasserie Heerlijk.

Een leuk gesprek met eigenaar Lieven komt op gang en hij vertelt dat Brasserie/Wijnbar Heerlijk sinds eind 2015 is geopend. De Brasserie/Wijnbar is toegankelijk voor iedereen: je kunt hier terecht voor een lunch, kop koffie, een heerlijke cocktail of wijn met hapjes of voor een uitgebreid diner. Op maandag en dinsdag is de Brasserie gesloten, woensdag en donderdag kun je er terecht vanaf 17.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00-23.00 uur. Ook is het bespreekbaar om voor groepen te reserveren buiten deze tijden.

Eigenaar Lieven heeft zelf een uitgebreide horeca achtergrond en hecht veel waarde aan goede kwaliteit en zo min mogelijk uit potjes/zakjes en zo veel mogelijk verse (streek) producten. We krijgen de menukaart te zien en gaan een keuze maken voor het diner. Op de menukaart staan veel borrelhapjes en bijgerechten, super leuk om hier eens in het weekend een drankje te doen met vriendinnen!

Als drankje krijg ik alvast een gin tonic geserveerd met lekkere frisse aardbeien. We hebben een keuze gemaakt van de dinerkaart en gaan ons laten verrassen door de smaken die Brasserie Heerlijk te bieden heeft.

Als voorgerecht krijgen we een heerlijke pompoensoep geserveerd waaraan Lieven nog een pittig tintje aan toevoegd (op mijn verzoek). Het is een erg lekkere soep, vol en pittig van smaak. De broodjes, van Das Brot, die erbij worden geserveerd zijn heerlijk om mee in de soep te dippen.

Na een korte pauze komt het hoofdgerecht eraan: de vegetarische Shakshuka met salade en zoete aardappelfrietjes & de garnalenburger met frietjes en huisgemaakte mayonaise. Het ziet er zalig uit en zo smaakt het ook! Heerlijk dat er zoete aardappelfrietjes op het menu staan en er de optie is voor een vegetarisch menu. De zoete aardappelfrietjes zijn heerlijk knapperig, thuis krijg ik dit vaak niet zo voor elkaar. De Shakshuka is gevuld met groenten en ei en smaakt ook erg goed. De garnalenburger is ook een topper: als je deze snijdt zie je er heerlijk grote garnalen in terug en de huisgemaakte mayonaise is lekker romig.

Als dessert krijgen we crème brûlée geserveerd en ik moet bekennen dat ik nooit zo’n lekkere crème brûlée gegeten heb. Wat een geweldig dessert is de huisgemaakte crème brûlée. Deze avond heb ik enorm kunnen genieten van alle lekkere gerechten die geserveerd werden op het terras van Brasserie Heerlijk. De bediening is zeer vriendelijk en de filosofie van zo veel mogelijk werken met verse (streek) producten en zo min mogelijk pakjes/zakjes spreekt ons erg aan. Brasserie Heerlijk is zeker een bezoek waard, een leuke plek om in het weekend een drankje te doen en om te dineren.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *