Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Lekker eten bij Lisa in Rotterdam Zuid

Eind augustus bezocht ik Lisa Kitchen Bar in Rotterdam Zuid. Dit restaurant ligt recht tegenover over metro-/busstation Zuidplein en vlakbij AHOY Rotterdam. Ik heb toen gesproken met Chislaine, de eigenaresse over onder andere het restaurant, de menukaart en haar visie. Ook mocht ik een aantal gerechten proeven van de kaart en ik zal jullie hier meer over vertellen.

Toen ik dit restaurant binnen stapte kreeg ik meteen een huiskamer gevoel over me heen. Het is zo leuk ingericht met een terrasje buiten voor de deur, binnen staan mooie banken en aparte afgeschermde hoekjes waar je rustig met een aantal mensen kunt zitten voor wat meer privacy. Ik hou van de manier waarop Lisa is ingericht. Ik zie mezelf hier ook wel een dagje werken aan mijn blogs met een lekkere bak koffie.

De menukaart is veelzijdig: een klassieke uitsmijter, een Rotterdams broodje bal in combinatie met diverse vegetarische gerechten.Voor ieder wat wils, dit sluit ook erg aan op de brede doelgroep verteld Chislaine. Lisa trekt een breed publiek aan: winkelend publiek, vaste gasten uit de omgeving, zakenlui, bezoekers van AHOY en gezinnen met kinderen. Chislaine praat vol passie over haar vak en iedere klant wordt gezien en snel geholpen. Ook is er tijd voor een praatje met de oudere mensen uit de buurt.

Ik ontvang de menukaart en mag een aantal gerechten gaan proeven. Het leuke aan de menukaart van Lisa vind ik dat je ieder gerecht van de kaart kunt kiezen. Rond het middaguur besluit ik voor een hoofdgerecht te gaan en dit kan hier ook gewoon, ik hou hier echt van. Ik bestel de vegetarische risotto met bospaddestoelen, truffel en knoflook. Het duurt niet lang voor het gerecht gebracht wordt en op het gerechtje zit ook nog rucola, een gepocheerd ei en parmezaanse kaas. Het gerecht smaakt heerlijk, is goed romig van smaak en is erg vullend.

Na de risotto krijg ik nog een lekker kopje koffie en geniet ik van mijn rustmomentje in Rotterdam Zuid. Nadat het hoofdgerecht wat gezakt is besluit ik toch nog voor een dessert te gaan en ik bestel de Malteser Arretjescake. Dit dessert is prachtig opgemaakt en smaakt, zoals ik al dacht, geweldig! De smaak van de Malteser chocolade komt goed naar voren en ook de witte chocolademousse is geweldig. De smaken vormen een goed geheel en ik ben blij dat ik nog voor een dessert kon gaan.

Ik praat nog even door met Chislaine en ga weer huiswaarts met de bus. Ik ben erg benieuwd naar wat Rotterdam Zuid nog meer te bieden heeft en besluit hier zeker nog eens naar terug te gaan. Ben je een keer in Rotterdam Zuid of heb je een leuk event in AHOY dan is Lisa de place to be om een hapje te gaan eten of om gezellig een drankje te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *