Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Salad box in de Rotterdamse Markthal

Salad Box is in 2011 opgericht in Roemenië. Daar werd de eerste vestiging geopend in 2012 en inmiddels is Salad Box de op twee na grootste restaurantketen met meer dan 50 verkooppunten en 600 werknemers. In 2016 is Salad Box uitgebreid met vestigingen in Hongarije en Algerije. In 2017 zijn er locaties geopend in de Verenigde Staten en Groot Brittanië. In Nederlands is Salad Box actief sinds dit jaar en de eerste vestiging zit in Amsterdam. De eigenaren van Salad box Nederland bestaat uit een groep van zeven vrienden die onder andere ook de Rotterdamse Burgerij en Noc Noc bezitten.

Sinds 1 juni 2018 is Salad Box gevestigd in de Rotterdamse Markthal. Ik werd uitgenodigd om hier een kijkje te nemen en wat producten te proeven. Salad box richt zich op een brede doelgroep en wil het voor iedereen toegankelijk maken om gezonde keuzes te maken. Daarnaast kan gezond eten ook heerlijk zijn en Salad Box hanteert recepten strikt waardoor je niet te maken hebt met wisselende kwaliteit en smaak.

Het assortiment van Salad Box bestaat uit: salades, soepen, smoothies, verse sappen, homemade limonades en desserts. Dagelijks worden de smooties en soepen vers bereid met natuurlijke ingrediënten. Er zijn iedere dag twee soorten soep en ik proefde de bloemkoolsoep. Ondanks dat ik niet zo’n soepliefhebber ben viel deze enorm in de smaak. Het is echt een heerlijke soep die romig is qua smaak en waarin alle ingrediënten goed bij elkaar komen.

Ook mocht ik een smoothie proeven en ik besloot te gaan voor de Baby smoothie. Dit is een smoothie met banaan, perzik, appel, wortelsap en yoghurt. Een smoothie die heerlijk op smaak is gebracht en heel verfrissend is. Het is natuurlijk niet voor niks een van de bestsellers uit het smoothie assortiment.

De salades op het menu bestaan uit de standaard salades zoals onder andere: de Ceasar salad, Boston salad, Dakota salad, Tuna salad en de vegetarische salade Athena. Ook zijn er vijf YOU+ salades welke zijn samengesteld door voedingsdeskundigen. Deze salades zijn gericht op vitamines, antioxidanten, proteïnen, omega3 en vezels.

Ik heb van de YOU+ lijn de proteïne salade mogen proeven waarbij ik de bacon heb weggelaten. Als dressing koos ik de provinciaalse kruiden en blauwe kaas dressing. Het was een lekkere en voedzame salade die echt goed vult. Er zitten ook spruitjes in, maar die smaak was op de achtergrond aanwezig wat perfect was aangezien ik geen enorme liefhebber ben van spruitjes. Verder zaten er kikkererwten, ei, Goudse kaas, avocado en gedroogde tomaten in. Wat ik wel mis in het assortiment is de honing mosterd dressing, maar  ik heb gehoord dat dit assortiment nog wordt uitbreid.

Er is ook nog de mogelijkheid om zelf je salade samen te stellen en ik hier ben ik echt een groot fan van! Als laatste kun je nog gaan voor de desserts van Salad Box, ze hebben er twee: Griekse yoghurt met blauwe bessensap, granola en cranberries en de Chia pudding met pindakaas, banaan en granola. Ik heb ze nog niet geproefd, maar het lijkt me wel lekker ook voor in de ochtend bijvoorbeeld. Salad Box werkt overigens ook met een stempelkaart: bij tien stempels ontvang je een gratis salade.

Je kunt bij Salad box ook online bestellen via Foodora of Thuisbezorgd. Ik heb een keer via Foodora besteld en toen heb ik de salade zelf samengesteld met onder andere halloumi kaas. Ik kreeg bij mijn bestelling ook een kortingscode van vijf euro voor Foodora, super leuk!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *