Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Powerfoodie energyballs met 100% natuurlijke ingrediënten

Twee weken geleden was Kayu Li (eigenaresse) van Powerfoodie bij mij thuis op bezoek. Ik kreeg van haar samples van de energyballs om te testen en we hebben kort met elkaar kennis gemaakt. Kayu Li is een twintiger en is zelf veel met gezonde voeding en sporten bezig. Ze kwam op het idee om Powerfoodie op te richten doordat er nog vrij weinig gezondere snacks bestaan die ook echt lekker zijn. Ze besloot om zelf een product op de markt te brengen voor mensen die gezond willen leven, maar toch willen genieten. Na uren in de keuken te hebben doorgebracht ontwikkelde ze energyballs.

Deze energyballs zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten. Je kunt ze heel handig meenemen, want het doosje past gemakkelijk in je tas. Je kunt ze eten voor en na het sporten, op kantoor of tijdens een dagje uit. Op de website van powerfoodie (www.powerfoodie.nl) zijn de energyballs te bestellen in vier verschillende smaken: citroen & vanille, pindakaas & mokka, framboos & kokosnoot en walnoot & kaneel.

Door het eten van deze energyballs voorzie je je lichaam van energie zonder dat je onnatuurlijke toevoegingen binnenkrijgt.  De boodschap van Powerfoodie is dat schoonheid van binnen begint. Iedereen kan gezonde keuzes maken en een gezonde leefstijl hoeft echt niet saai te zijn. Powerfoodie vindt het van belang om transparant te zijn naar de klanten, daarom staat er precies op de website vermeld welke ingrediënten de energyballs bevatten.

Ik was erg benieuwd en kreeg van haar samples van alle vier de smaken om mee te experimenteren. Hieronder kan je lezen wat mijn mening is per energyball.

Citroen & vanille
Deze smaak vind ik lekker verfrissend, zeker nu in hartje zomer een echte aanrader. Wat mij betreft is de vanille wat te subtiel aanwezig. Ik houd wel erg van vanille, dus voor mij mag die smaak nog iets meer terugkomen in de energyball.

Pindakaas & mokka
Jaaaaaa, dit is ‘m, dit is mijn favoriete smaak energyball. Kayu zei van tevoren al dat je hier echt van moet houden en dat doe ik zeker. Deze smaak en de energyball zelf doet me enorm denken aan die kleine Ferrero Rocher bonbons en ik ben daar zo enorm gek op, dat het een gezondere variant is is dan ook meer dan welkom. Voor mij mag trouwens de smeuïgheid van de pindakaas nog wat meer terug komen, maar dat is een klein detail en ik snap dat dit niet voor iedereen lekker zal zijn. De cacao overheerst in deze smaak, wat ik wel lekker vind.

Framboos & kokosnoot
Dit is niet mijn smaak, ik ben niet weg van kokos. Kokos is iets waar ik echt maar net zin in moet hebben en dit komt denk ik maar een enkele keer per jaar voor. Voor de echte liefhebber van kokos zal dit ongetwijfeld een heerlijke energyball zijn.

Walnoot & Kaneel
Deze valt ook erg bij me in de smaak. Het doet me echt enorm denken aan carrotcake al zit hier niet eens wortel in, het komt denk ik door de combinatie van walnoot en kaneel. Ik vind deze smaak super lekker en het lijkt me ook heerlijk bij een kop herfstthee of in combinatie met yoghurt, kaneel en appel.

Overall ben ik razend enthousiast over dit nieuwe product van Powerfoodie. Ik ben ervan overtuigd dat dit merk groot kan worden omdat er veel vraag is naar gezondere varianten op snacks. Het product bevat alleen natuurlijke ingrediënten en Powerfoodie communiceert heel transparant over de voedingswaarden en ingrediënten. Dit is iets waar veel bedrijven/producenten nog van kunnen leren. Leuk om te weten: deze maand ontvang je een gratis doosje met drie energyballs bij je eerste bestelling!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *