Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Vivera 100% plantaardige biefstuk

De dag nadat ik terug was van mijn vakantie op Mallorca was ik aanwezig op Veggiefestival in Amsterdam. Hier werd de 100% plantaardige biefstuk gepresenteerd en was er de gelegenheid om deze te proeven. Tijdens dit event heb ik twee stukjes van deze biefstuk gegeten en ik vind het een verrassende vleesvervanger omdat de tekstuur erg op die van vlees lijkt. Ik vind de vegan kruidenboter, van de Jumbo, die op de plantaardige steak zat ook een aanrader!

Na deze presentatie en het proefmoment heb ik een goodiebag meegekregen waar onder andere deze plantaardige biefstuk in zat. Leuk om eens thuis te proberen. Vandaag was het dan zo ver, ik ging zelf aan de slag met de 100% plantaardige biefstuk. Ik had de biefstuk gebakken met daarbij gekookte wortelen en krieltjes uit de airfryer. Dit is mijn creatie:

Het was een prima vleesvervanger, maar minder bijzonder dan tijdens de presentatie. Waarschijnlijk miste ik de kruidenboter of een andere smaakmaker. Ik moet er zelf maar eens mee gaan experimenteren, het lijkt me op de barbecue echt een aanrader. Dan is het net een gerookte smokey hamburger. Ik zal de biefstuk zelf nog wel eens kopen omdat het net wat anders is dan de andere vleesvervangers en omdat ik het leuk vind om met vleesvervangers te variëren. Ik ben benieuw wat jullie van de Vivera 100% plantaardige biefstuk vinden!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *