Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Heerlijk dineren bij restaurant Joelia by Mario Ridder

Op tweede Pinksterdag ben ik gaan dineren bij restaurant Joelia aan de Coolsingel in Rotterdam. Dit restaurant heeft een Michelinster en is gevestigd in het Hilton hotel. Het restaurant is stijlvol ingericht en straalt rust uit. De tafels staan op goede afstand van elkaar en alles is perfect gedecoreerd. Nadat ik heb plaatsgenomen in de mooie stoel krijg ik homemade cashewnootjes met ras el hanout en deze zijn verrukkelijk. Een goed begin van het diner bij Joelia.

De menukaart wordt doorgenomen en de medewerkers staan er voor open om mee te denken over aanpassingen. Al snel volgen er twee amuses en de eerste gang. Ik maak gebruik van de Heerlijk 10 daagse actie en het menu bestaat uit vier gangen waarbij ik zelf als extra supplement kies voor de kaas. Ik houd enorm van kaas en een extra gang met kazen sla ik zeker niet af. De eerste gang bestaat uit kabeljauw met tomaat en parmezaan. Daarbij wordt heerlijk vers brood en boter geserveerd. Normaal gesproken probeer ik van het brood af te blijven, maar dit broodje kan ik niet weerstaan.

De tweede gang bestaat uit rode mul, wortel, sinaasappel en dragon. Dit gerecht smaakt heerlijk fris en de smaken bij elkaar vormen een geweldig geheel. Het gerecht sluit perfect aan bij deze warme zonnige dag en zorgde voor een verfrissend moment.

De derde gang bestaat oorspronkelijk uit maiskip, asperge en fregola. Voor mij hebben ze het gerecht aangepast naar vis i.p.v. kip omdat ik bij de reservering had aangegeven geen vees te eten. Een heerlijk seizoensgewonden gerechtje.

Nu komen we bij mijn favoriete gang! De selectie van kazen uit de kelder van Joelia. Allemaal heerlijke kazen. Op de plank in elk geval: trappisten kaas (nr2), gerijpte kaas (nr3) en een kaas met een druivenkorst. Ik vond alle kazen heerlijk. Kaas kan bij mij eigenlijk nooit tegenvallen.

Het is alweer tijd voor het dessert. Dit bestaat uit: aardbei, karnemelksorbet, pavlova en advocaat. De verse aardbeien in combinatie met pavlova en advocaat maakte dat dit diner heerlijk werd afgesloten. Het was een geslaagd diner en de ambiance is het zeker waard om hier eens uitgebreid te gaan dineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *