Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Bietenrisotto met feta (Hellofresh)

Een tijd geleden had ik op instagram (@rotterdam.food) een foto geplaatst van mijn bordje vegetarische bietenrisotto. Hierop kreeg ik veel reacties en de vraag naar het recept. Het recept komt vanuit mijn Hellofres maaltijd box. Een tijdje geleden hebben we besloten wat gezonder en verser te gaan eten en deze box helpt daar goed bij doordat er veel groenten inzitten en doordat we nu nieuwe recepten uitproberen. Dit geeft de avondmaaltijd meer kleur! Ik bestel niet iedere week een maaltijdbox, maar zo’n een tot twee keer maand. Na overleg met Hellofresh goed nieuws, want ik mag dit recept delen.

Recept
Eigenlijk geef ik wel altijd mijn eigen draai aan het recept. Voor dit recept betekend dit dat ik rucola heb gebruikt i.p.v. veldsla. Om dit te maken ben je ongeveer 35-40 minuten bezig. Het recept is vegetarisch en glutenvrij.

Ingrediënten per persoon:
1 sjalot (of ander soort ui)
10 gram walnoten
150 gram gekookte rode biet
75 gram risottorijst
50 gram feta
paar muntblaadjes
50 gram feta
20 gram veldsla of rucola
Bouillonblokje (waarom levert Hellofresh dit niet mee?)
Roomboter of olijfolie

De stappen staan erg goed uitgelegd op een kaart die in de box zit:

 

Overigens ben ik begonnen met het raspen van de bieten (zie stap 4 om wat rust tijdens het koken te creëren.

  1. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Verhit een steelpan op hoog vuur en rooster de walnoten zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar de walnoten apart.
  2. Verhit de roomboter in dezelfde pan als je net gebruikt hebt en fruit de sjalot 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg een derde van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  3. Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer een derde van de bouillon toe een herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijstkorrel nog verder te garen.
  4. Rasp ondertussen de gekookte rode biet met een grove rasp. Tip van Hellofresh is om boterhamzakjes om je handen te doen zodat je handen niet rood worden. Ik waste dit er zo af na het raspen, had alleen mijn vinger meegenomen met het raspen *oeps*. Kijk dus uit met het raspen….
  5. Kook de bieten de laatste 5 minuten mee met de risotto. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de munt in fijne reepjes.
  6. Meng de helft van de feta door de risotto, roer door tot de feta gesmolten is en breng eventueel op smaak met peper en zout. In feta zit al vrij veel zout, dus die heb ik weggelaten.
  7. Verdeel de veldsla of risotto over de borden en schep de risotto erop. Garneer met de walnoten en overige feta. Strooi de munt over het bord en smakelijk eten!

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *