Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Easy healthy vega spaghetti

Vega spaghetti kom

Ingrediënten:
volkoren spaghetti naar keuze
1 (kleine) rode ui
een stuk of 5 a 6 champignons
een zak spinazie
een paar cherrytomaatjes
pijnboompitjes
een rood pepertje
Zoë & Zazu midnight truffle (of een ander geitenkaasje) verkrijgbaar bij Albert Heijn
AH biologische italiaanse kruiden
optioneel wat parmezaan en ruccola

Nu ga ik mijn eerste recept met jullie delen. Ik houd er persoonlijk niet van om me precies aan een recept te houden, dus voel je vrij wat te experimenteren qua ingrediënten bijvoorbeeld na een keer het recept te volgen. De rode peper kan je weglaten als je niet goed tegen pittig eten kunt.

Zet alvast wat water op het vuur voor de spaghetti.
Begin nu met het snijden van de cherrytomaatjes, de rode peper en de rode ui. De champignons snijd ik zelf door de helft, omdat ik houd van de bite. Zodra het water kookt kan je de spaghetti erin doen, de spaghetti laat je tien minuutjes koken. Ondertussen kan je de spinazie in een andere pan gaan ‘wokken’ met een beetje olijf(truffel)olie. Je zal zien dat de spinazie enorm zal slinken. Dan doe je de ui, de cherrytomaatjes en pepertjes erbij. Na het afgieten van de spaghetti kan die er ook bij. Roer de spaghetti door de groenten en zorg dat de groenten zich verdelen door de spaghetti.

Vega spaghetti pan

Doe er wat stukjes (Zoë & Zazu) geitenkaas bij en gooi ook wat pijnboompitjes erover. Zorg dat de kaas een beetje gesmolten is, dat is zo heerlijk. Schep daarna het geheel met een grote lepel in een kommetje of bord en garneer af met wat parmezaan, ruccola en biologische italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

Vega spaghetti kom

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *